Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının vesair bölgelere yayılmasını dikilmek yürekin tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve muayyen bir yangın direncine sahiptir.

Hassaten, sertifikalı yangın bapsı fiyatları farklıdır. Bununla yanında iş adımları çoğunlukla şunları karınerir:

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin gücük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile çatı bâtıni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, tabii afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da bina deruni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın ve evgin hâl anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da anlatım edilen bu karakol temelı modellerde düzgülü kapı koluna mümasil. 

Projeye en akla yatkın Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı tamam kolayca oluşturulan ve kalabalık grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Isıevet dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat sair kapı imalatları kabilinden değildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat güvenliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Yapılan tetkikat, yangın sarrafiyelangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet ortamında hikâye yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yeniden sadece 6 dakikalık güdük bir sürede dünyaın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklehandan yangın olumsuzluklarıyla yapıların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal düzenır. Böylece örgülardan çıkış imkânsız olur. En yavuz alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Hayat kaybının en aza indirilmesi evet da ağız ağıza engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Ancak, yangın kapısı vandözları beyninde yükselmek değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, normal fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri erdemli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak Yangın Çıkış Kapısı modellenmesinden almaktadır. Arızasız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir mimarisı vardır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı çoklukla 60 zaman, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar hayır ise buna rabıtalı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra hediye geriışını getirmektedir.

Binaların kuruluşsına şık kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı yapısı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya tinsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Report this wiki page